Trainingscentrum Vlissingen in het nieuws

Trainingscentrum Vlissingen heeft wind in de rug

Het Trainingscentrum aan de Buitenhaven van Vlissingen maakt sinds de verzelfstandiging in 2010 een sterke groei door. Zo kwamen er in 2010 10.000 cursisten en zijn dat er nu 15.000 per jaar. Ook de omzet van het trainingscentrum groeide in vier jaar met vijftig procent. Het bedrijf wil geen bedragen noemen uit concurrentieoverwegingen.

Realistisch
Bij het trainingscentrum in Vlissingen worden vooral brandweertrainingen gegeven, maar ook BHV- en EHBO-cursussen. Door de ligging zijn er zowel trainingen op het land als op het water mogelijk. Op het terrein is bijvoorbeeld een stukje ondergronds metrostation nagebouwd, er staan huizen en er is een oefenhelikopter. Door die objecten kan er realistisch worden geoefend.

Groeien
Het trainingscentrum verwacht de komende jaren verder door te groeien. Ondanks bezuinigingen bij de brandweer is realistisch oefenen verplicht voor de korpsen en dus zullen die trainingen blijven volgen. Wel zijn de marges om er wat aan te verdienen klein volgens directeur Willem Brinkman. Er is veel concurrentie doordat de opdrachten Europees moeten worden aanbesteed.

Bijscholen
Het trainingscentrum wil de komende jaren een verdiepingsslag maken in het trainingsaanbod. Daarvoor moeten de instructeurs voortdurend bijgeschoold worden in de laatste technieken en ontwikkelingen.

Zelfstandig
Tot 2010 werd het trainingscentrum geëxploiteerd door de Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg. Om meer te kunnen samenwerken met private partijen en investeerders is het trainingscentrum vier jaar geleden verzelfstandigd.

Klik hier voor het videofragment (bron: Omroep Zeeland)
Klik hier voor het audiofragmant (bron: Omroep Zeeland)

« Terug naar nieuwsoverzicht

Trainingscentrum Vlissingen in het nieuws