Locatie Baak TÜV gecertificeerd

Baak - Achterkamp Bedrijfsopleidingen is het eerste trainingscentrum in Europa die het kwaliteitskeurmerk Brandweertrainingscentrum krijgt toegekend. Dit keurmerk is een initiatief van Brandweertrainingen Nederland B.V. en is primair bedoeld om de kwaliteit van de trainingscentra te controleren, te bewaken en te verbeteren.

Achterkamp Bedrijfsopleidingen uit Baak heeft dit kwaliteitskeurmerk vorige maand toegekend gekregen door de directie van TÜV Rheinland Nederland B.V. naar aanleiding van een uitgebreid -beoordelingsrapport. Door dit keurmerk onder te brengen bij een onafhankelijk intstituut, in dit geval TÜV Rheinland Nederland B.V. is ook de onafhankelijkheid en daarmee de objectiviteit van het beoordelingsrapport en het keurmerk gewaarborgd.
Het keurmerk bestaat uit meerdere onderdelen waarin alle belangrijke aspecten van een brandweertrainingscentrum zijn vertegenwoordigd. Veiligheid is het belangrijkste aspect waarop beoordeeld wordt. Naast veiligheid zijn de kwaliteit van de instructeurs en de realiteit van zowel de trainingen als de oefenobjecten van groot belang. Verder worden de ondersteunende faciliteiten van het brandweercentrum als onderscheidende factor meegenomen in de uiteindelijke beoordeling.


Uit beoordeling blijkt dat het trainingscentrum van Achterkamp Bedrijfsopleidingen daarmee voldoet aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden voor brandweertrainingscentra in het Keurmerk Brandweertrainingscentrum. Achterkamp Bedrijfsopleidingen, een vooraanstaand leverancier en opleider op het gebied van (bedrijfs-)veiligheid en bedrijfshulpverlening, is de eerste binnen Europa met dit Keurmerk Brandweertrainingscentrum.
‘Dat wij het eerste trainingscentrum zijn met dit keurmerk is een mooie primeur waar wij erg trots op zijn’, reageert Tim te Pas, algemeen directeur van Achterkamp Bedrijfsopleidingen. ‘We zien het als een beloning voor onze constante drang naar kwaliteit, vernieuwing en verbetering van de faciliteiten en diensten die wij bieden op ons eigen trainingscentrum.’

Het bijbehorende certificaat voor het kwaliteitskeurmerk is op 10 april 2013 uitgereikt door Hans de Nas, directeur van Brandweertrainingen Nederland B.V. De directieleden van Achterkamp Bedrijfsopleidingen namen trots dit certificaat in ontvangst op het eigen trainingscentrum.
‘We zijn met ons trainingscentrum, gecombineerd met aanbod en kwaliteitsniveau, al uniek op regionaal en nationaal niveau, maar nu ook nog eens daarbuiten. Dit geeft aan dat deze organisatie op de goede weg is, maar het is ons doel om te blijven vernieuwen en innoveren om zo onderscheidende waarde te kunnen blijven leveren aan onze klanten. Veiligheid is en blijft onze passie’, sluit Jan Achterkamp, directielid van Achterkamp Bedrijfsopleidingen, af.

« Terug naar nieuwsoverzicht

Locatie Baak TÜV gecertificeerd