DHTC Den Helder als 3e brandweertrainingscentrum in Nederland TÜV gecertificeerd!

In de afgelopen week is het brandweertrainingscentrum DHTC in Den Helder als 3e in Nederland gecertificeerd door TÜV-Rheinland en daarmee in het bezit van het keurmerk voor Brandweertrainingscentra!

Binnen het collectief van Brandweertrainingen.nl is er afgesproken dat ieder trainingscentrum wat hierbij is aangesloten voldoet aan de eisen die zijn gesteld in het “Keurmerk voor Brandweertrainingscentra”, welke is ondergebracht bij TÜV Rheinland.

Het initiatief voor de ontwikkeling van een keurmerk voor de Brandweertrainingscentra in Nederland is afkomstig van Brandweertrainingen Nederland B.V.
De Brandweertrainingscentra, welke zijn aangesloten bij Brandweertrainingen.nl, hebben de taak op zich genomen om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van dit keurmerk.
Het keurmerk komt voort uit het ontbreken van een systeem voor controle en check op kwaliteit binnen de Brandweertrainingscentra in Nederland. Op basis van inhoudelijk te benoemen kwaliteitseisen is een systeem ontwikkeld, wat heeft geleid tot dit keurmerk.
Om de volledige onafhankelijkheid t.a.v. dit keurmerk te borgen en tevens beschikbaar te stellen voor alle Brandweertrainingscentra in Nederland is het Keurmerk ondergebracht bij een onafhankelijke certificeringsinstantie. In dit geval de TÜV Rheinland. Daarmee kan ieder Brandweertrainingscentrum in Nederland in aanmerking komen voor het TÜV Rheinland keurmerk voor Brandweertrainingscentra.

Wij zijn er trots op dat naast onze locaties in Baak en Vlissingen nu ook onze locatie in Den Helder in het bezit is van het TÜV Rheinland keurmerk voor Brandweertrainingscentra!

« Terug naar nieuwsoverzicht

DHTC Den Helder als 3e brandweertrainingscentrum in Nederland TÜV gecertificeerd!