Ambulancetrainingen.nl

Ambulancetrainingen.nl is een onderdeel van Brandweertrainingen Nederland B.V. en bestaat uit een landelijk netwerk van vier zelfstandige multidisciplinaire oefencentra.

Deze individuele oefencentra hebben elk al vele jaren een sterke positie in de brandweermarkt verworven. In de afgelopen periode is gebleken dat ook binnen de ambulancesector er een sterke behoefte is ontstaan om onder realistische omstandigheden te oefenen. Daarnaast wordt er steeds meer samengewerkt door de diverse disciplines, wat maakt dat de behoefte om multidisciplinair te oefenen toeneemt.

Medewerkers vanuit de ambulancesector trainen veelal op de ambulancepost of in een leslokaal.
Ambulancetrainingen.nl wil die trend doorbreken. Naast de vaardigheden die prima in een “normale omgeving” kunnen worden getraind, komt de ambulancemedewerker bijna dagelijks situaties tegen die niet “normaal” zijn.

De bij Ambulancetrainingen.nl aangesloten centra bieden allen realistische oefenomgevingen waarbij stressfactoren en tijdsdruk een rol spelen in de “abnormale” werkomgeving die de ambulancemedewerker regelmatig tegenkomt. Het gebundelde aanbod van Ambulancetrainingen.nl beoogt de drempel om alleen maar in de eigen omgeving te trainen weg te nemen en opent daarmee deuren tot oefenspecialiteiten met toegevoegde waarde.